Europa si gazele de sist

 

Un semn de intrebare inalt cat sonda de fracturare: de ce Europa nu incurajeaza fracturarea hidraulica ?

Nu avem vreo veste ca Angela Merkel ar propovadui independenta energetica a mandrelor landuri germane. Ba dimpotriva.

 

Image

Presedintele Frantei, Francois Holande, a declarat ca pe durata mandatului sau, fracturarea hidraulica este interzisa pe teritoriul Frantei. Afirmatie reiterata si de primul ministru al Frantei, in vizita pe care a efectuat-o la Bucuresti. Guvernul francez exclude aprobarea exploatării gazelor de şist şi va investi în energie regenerabilă, a declarat prim-ministrul francez, Jean-Marc Ayrault, într-o conferinţă de presă la Palatul Victoria, premierul Victor Ponta gafand antologic “asta cu gazele de şist nu mai traducem”.

 

Image

 

In Elvetia, neutralitatea ca neutralitate, dar cand a venit vorba despre fracturare hidraulica, a iesit ce se vede in imagine:

 

Image

 

Despre Austria, numai de bine: cand omv a rostit “gaze de sist”, a fost ejectata direct spre Romania, unde a explicat soptit-pitigaiat ca legile-s prea drastice si relieful prea dur in Alpi,

 

Ramanem, asadar, doar cu admiratia pentru rezistenta alesilor nostri, ce pot sta in genunchi atat de mult timp in fata industriei de petrol si gaze, fara sa amorteasca. Respectam, in aceeasi masura, calitatea si curajul oamenilor din presa scrisa,  radio si televiziune, ce pot ocoli la nesfarsit aceste subiecte, asteptand ani de zile momentul oportun pentru vreun film documentar cu dezastre ecologice ce ar fi putut fi evitate daca informau curajos, corect si la timp.

 

 

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s