Vom plati cu totii gazele de sist

Vom plati cu totii pentru gazele de sist si pentru sondele ce vor fractura hidraulic Romania, pentru nonsalanta formatorilor de opinie si a televiziunilor lobbyste, pentru usurinta cu care factorii de decizie au pus pamanturile, istoria, oamenii si saracia noastra frumoasa pe tava industriei extreme, intr-un mod comic-majordomic.

Image

 

 

Banii bagati in publicitatea fara argumente vor trebui recuperati, de la tine, utilizatorule final.

Intelectuali de marca, impovarati acum de afirmatia goala a independentei energetice a unei tari ingenuncheate in toate domeniile vor fi obligati sa perpetueze minciuna, si aici vorbim de un cost al demnitatii, verticalitatii si al dragostei de tara. Multi dintre noi, ascultandu-i, le vor da crezare, din comoditate, sau se vor preda, fara lupta, zicandu-si ca nu are sens.

Peste cinci-zece ani, dupa ce industria va fi terminat de sondomizat Romania, si isi va fi prezentat condoleante prin faliment, cu gazul exportat in toate directiile,  copiii nostri vor sta in genunchi in fata Gazpromului atotputernic, pentru fiecare metru cub de gaz.

Industria farmaceutica isi freaca palmele, incetisor, si priveste increzator catre o noua piata, unde va vinde medicamente cu vapoarele si va putea testa medicamente noi.

Un exod al populatiei din zonele afectate va duce la dezechilibre si ciocniri sociale si economice majore mai intai la periferia oraselor, apoi mai departe, in Europa de Vest.

De douazeci de ani suntem cand martori, cand cobai, pentru experimente care mai de care mai sinistre.

Factura va fi incarcata.

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s